Aktuellt

Aktuellt

Sportfronts vision är att alla barn och ungdomar har rätt att växa upp i ett vålds- och drogfritt samhälle. Vi erbjuder ett hållbart samarbete med information, utbildningar, material, handledning och konsultation. Genom våra insatser bidrar vi till ökad kunskap, medvetenhet och en stärkt beredskap för barn och ungas hälsa.

Fler insatta vuxna ger färre utsatta barn och ungdomar!

Vi finns också på Facebook (Sportfront) och Instagram (sport_front)

NY broschyr: "Påverka unga att göra hälsosamma val"

Nu finns en ny och uppdaterad broschyr på 32 sidor, med kunskapshöjande och förebyggande information. Broschyren är skriven av Sportfronts styrelse, som har många års erfarenhet och spetskunskap i de olika ämnena i broschyren.En broschyr som vi tog fram med start 2015, för att stödja kommuner och andra verksamheter med våra kunskaper i Sportfront. Innehåller förebyggande information och fakta om sexuella övergrepp, lustgas, vejping, vattenpipa, tobak, läkemedel ex tramadol, vitt snus, energidrycker, spelberoende, cannabis, AAS med mera.


Sportfronts erbjuder kommuner (ex Kungälv), skolor, företag (ex ICA-Maxi Torslanda) och föreningar (ex BK Häcken) en egen broschyr. Där ni kan synas med ert samhällsstödjande folkhälsoarbete, med er logotype och text på sid 2, på sid 32 viktiga telefonnummer och kontaktvägar för stöd eller anmälan om barn far illa.

Var med i bred front i samhället och gör skillnad för våra barn och ungas rättigheter!LUSTGAS 

En bra medicinsk gas, men också ett missbruksmedel!

Vad är lustgas? Hur vanligt är det? Hur funkar det? Var säljs lustgas? Risker och konsekvenser av lustgas? Tips till Vuxna!

Välkomna att höra av er och boka kunskapshöjande och förebyggande föreläsningar.

Läs artikeln i Torslandatidningen nedan

https://e.tidningen.se/p/torslanda-ockerotidningen/2022-06-11/r/5/8-9/617/542799


Små val kan göra stor skillnad

Det finns mycket att göra för att skapa en ljusare framtid för barn och unga i vår närhet. Vi samarbetar med Göteborgs Stadsmission och Sportfront – två organisationer som gör stor skillnad i vårt samhälle. Du kan vara med och stötta deras viktiga arbete genom ett enkelt knapptryck när du pantar dina flaskor och burkar i vår butik. Här kan du läsa mer om deras arbete. 

https://www.ica.se/butiker/maxi/goteborg/maxi-ica-stormarknad-torslanda-11601/butiken/sponsring-och-samarbeten/


Lyssa på en intressant och viktig podd om problematiken om dopning i samhället. Sportfronts Tommy Moberg deltar med sina expertkunskaper.

Krympande testiklar, erektionsproblem, håravfall och akne. Detta är några av biverkningarna som kan uppstå vid användning av dopingpreparat. Sambandet mellan våldsbrott, psykisk ohälsa och AAS, anabola androgena steroider. Ändå väljer många att ta genvägar till större muskler.

Välkomna att höra av er och boka förebyggande föreläsningar med Sportfront i denna viktiga fråga.


https://open.spotify.com/episode/7wBUuDCLJuV5J6Rs9mPS6A

 


DOPNING- Polispodden ÖstKommande utbildningar/föreläsningar/seminarier


                 

                  


"Helheten är jätteviktig"

Backa HK ordförande Fredrik Colliander efter en utbildningsdag med en certifiering, om

"Sexuella övergrepp mot barn och unga inom idrotten"

av Sportfront.

Broschyrbeställning

"Påverka unga att göra hälsosamma val"

Broschyr om droger, våld och psykisk ohälsa. Kan användas till föräldramöten, personalutbildningar, föreläsningar, utbildningar och kan även läggas i förbeställda matkassar med mera.


Klicka på bilden för att läsa mer om hur du beställer broschyren.

Samarbeten

ICA MAXI